1 MRT

Kaaiman eilanden

Hoe wij op dit eiland terecht gekomen zijn is al een verhaal op zich.  Een vriendin van ons in Amerika vroeg wanhopig of we alsjeblieft een weekje met haar mee wilden gaan naar Grand Cayman,waar ze een appartement gehuurd had.  Haar vriendin,  die haar gezelschap had zullen houden, lag in het ziekenhuis.  Nog nooit van Grand Cayman gehoord--waar ligt dat precies?  Zo vertrokken we midden in de winter naar een klein tropisch eiland midden in de Caribische zee, de Kaaiman eilanden.  Eenmaal aangekomen moesten we nogal wennen aan de drukte en was ik eerlijk gezegd niet meteen verliefd op het eiland.  Totdat Gaston een auto huurde, en we de rest van het eiland gingen verkennen.


Op een gegeven moment reden we op een smalle weg tussen mangrovebossen en de prachtige blauwe zee, met wat oudere huizen.  En bij één van die huizen stond dat bord..."for sale".  Een klein huis met een ruime tuin. 

In die tuin bloeiden allerlei tropische bomen en planten, oleander, bougainville, poinsettiana, gember, desertrozen.. te veel om op te noemen.  Er liep een hemelsblauw hagedisje over de tuinmuur.


Ik zag me daar meteen in dat huisje zitten tekenen, uitkijkend over de blauwe zee.  Ja, liefde op het eerste gezicht.  Wat volgde was een afwisseling van pure verrukking en bodemloze wanhoop.  Wie koopt er dan ook een huis zonder alles aan een grondige inspectie onderworpen te hebben?  Stukje bij beetje losten we alle problemen op, maar het heeft een paar jaar gekost!

 

Inloggen

Vul uw e-mailadres en wachtwoord in om in te loggen.
Mijn e-mail adres:
Mijn wachtwoord: (wachtwoord vergeten?)