Selecteer uw taal   

De Vlinderstichting

De Vlinderstichting

De Vlinderstichting is dé landelijke natuurbeschermingsorganisatie die zich speciaal inzet voor de bescherming van vlinders en libellen. Dat is nodig, want het gaat niet goed met deze dieren. Dagvlinders behoren tot de meest bedreigde diergroepen in ons land.  Om te voorkomen dat nog meer soorten uitsterven hebben ze extra aandacht nodig. Bovendien zijn vlinders en libellen bijzondere dieren die - nu nog - zowel in natuurgebieden als dicht bij huis te zien zijn en waar veel mensen plezier aan beleven.

 

Wij vragen aandacht voor deze soortgroepen door bekendheid te geven aan de diergroepen in het algemeen en de noodzaak tot bescherming in het bijzonder. Bescherming staat voorop! Onze medewerkers worden bij hun natuurbeschermingswerk geholpen door meer dan 2000 vrijwilligers en gesteund door ruim 5000 donateurs. Door gericht onderzoek, het geven van
adviezen, voorlichting en educatieve projecten proberen wij onze doelstelling: een natuur vol vlinders en libellen, te bereiken. 

Voor Marjolein betekent het werk van De Vlinderstichting veel.  "Ik draag De Vlinderstichting een warm hart toe omdat ik zelf zo houd van al het kleine, het schijnbaar onbelangrijke in de natuur. Vlinders, nachtvlinders, motjes, rupsen, libellen en waterjuffers- wat een rijkdom, overal om ons heen! Wat kun je blij zijn als er plotseling een hooibeestje voor je uit het gras opvliegt,blij met de eerste kleine vos of het citroentje in de lente, en wat kun je uit je dak gaan als je totaal onverwacht een koninginnenpage in je tuin ziet landen!
Na verloop van tijd ga je letten op biotopen, op waardplanten ,rupsen en vraatsporen en langzaam maar zeker krijgt het "genieten van de natuur" een nieuwe dimensie.  Het voorkomen van bepaalde soorten, en ook het verdwijnen van soorten ,is de thermometer van de kwaliteit van het landschap.  Verspreiding van deze kennis verhoogt de belangstelling.  Een hobby ,die naarmate je meer leest en ontdekt, steeds interessanter wordt.  Daarom ben ik dankbaar voor het werk van De Vlinderstichting."

De Vlinderstichting, Postbus 506, 6700 AM Wageningen, tel. 0317 467346, e-mail: info@vlinderstichting.nl, www.vlinderstichting.nl

 

Inloggen

Vul uw e-mailadres en wachtwoord in om in te loggen.
Mijn e-mail adres:
Mijn wachtwoord: (wachtwoord vergeten?)